2016. július 16., szombat

TEMPTING MEEKNESS - Kritika


Linkért katt IDE


A kritikát nem rosszindulatból, hanem segítőkész jelleggel írom! Ha bármi bántónak tűnik, azért elnézést kérek, nem áll szándékomban bárkit is megsérteni!


Design
___________________________________________

Nagyon szép. Igényes és tiszta, a fehér és a szürkéskék dominál, ami szép, bár a fejlécet elhagyva kicsit steril. A fejléc is rendben van, nagyon szép, bár hiányolom a címet. Viszont a szöveg rajta szintén jó választás volt. A lány pedig nem Amanda Seyfried? Vagy csak nekem hasonlít rá annyira? Mivel a karakteredet nem ő formálja meg, csak azért említettem meg. A modul rendben van, bár a címeket valami sötétebb betűtípusra cserélném, mivel alig látni (tudom, hogyha rámegyünk, akkor megváltozik a szín, de mindenképp jobb lenne pár árnyalattal sötétebb). Az idézet helyett lehetne a fülszöveg legfelül, kicsit zavaró, hogy az infó modulba tetted. A menüd teljesen jó, mindig is tetszettek a vízszintes menüsorok. A karaktereid egyszerűen vannak ábrázolva, szóval semmi különöset nem mondanék erről. Viszont két karakterednél a "tovább" pontba nincs beékelve link, így csak nehézkesen lehet megnézni a további infókat róluk. A többi ponttal minden rendben. 
Szép, és igényes a design.

Történet
____________________________________________

Hmm, érdekes. Sokat még nem tudhattunk meg, mivel csupán csak egy prológus és az első fejezet van fent. A fülszöveg meg végképp nem árul el semmit. Nos, maga ez az "egy nap találkozik egy idegennel, aki teljesen felforgatja az életét" szöveg, egy kicsit elcsépelt, de - mint ezerszer mondtam már kritika írásnál - mindenből kilehet hozni a legjobbat. Ezt már csak a cselekményre bízom, ami még nemigazán bontakozott ki, legalábbis a fő része nem. Ez egy olyan történet, aminek adni kell egy esélyt, aztán eldöntjük, hogy kár volt-e vagy sem.


Helyesírás
___________________________________________

A fogalmazásod és a szókincsed fejlődésben van, mivel volt pár értelmetlen mondat és rengeteg szóismétlés, illetve nagyon sok szót egybe írtál, amiket valójában külön kellene. Ami a legszembetűnőbb, az az "és" előtti vesszőhiány. Szinte sehol sem tetted ki, pedig és előtt mindig kell, kivéve felsorolásnál.

Egy utolsó slukkot szívott cigijéből miután elnyomta volna és a hamutartóba szórta volna a csikket rögtön azelőtt, hogy a szomszédban hallatszó ajtónyitásra nem lett figyelmes. - Egy utolsó slukkot szívott cigijéből miután elnyomta, és a hamutartóba szórta volna a csikket rögtön azelőtt, hogy a szomszédban hallatszó ajtónyitásra nem lett figyelmes.

...abban reménykedett, hogy nem veszi őt észre a rejtélyes idegen, de a következő pillanatban már az erkélye felé fordult és intett egyet a nőnek miután észrevette, aki viszont csak állt ott, mintha csak egy szobor lenne. - ...abban reménykedett, hogy nem veszi őt észre a rejtélyes idegen, de a következő pillanatban már az erkélye felé fordult és intett egyet a nőnek, aki csak állt ott, mintha csupán egy szobor lenne.

Néhány vesszőhibádat megemlítem, csakhogy legközelebb odafigyelj rá.

...akkor amikor csak akarta és ezt rendesen ki is használta. - ...akkor amikor csak akarta, és ezt rendesen ki is használta.

...a fenti szobában valaki felkapcsolta a villanyt és kiállt az erkélyre. - ...a fenti szobában valaki felkapcsolta a villanyt, és kiállt az erkélyre.

Pár szót elírtál, így ajánlanám, hogy Wordbe írj először, mert az minden elgépelés kijavít. Ha pedig eleve ott írsz, akkor jobban figyelj oda, mert egy részben 3-4 elgépelés is volt!

A nap folyamén nem látott arra mozgást
amit potom pénzért mgvett bizony

Nincs sok helyesírási hibád, ezek is könnyen orvosolhatóak, viszont a fogalmazásodra és a megfelelő kötőszók használatára figyelj, mert sok volt a kusza mondat.


Összegzés
____________________________________________

A dizájn szép, ötletes, letisztult, illik a történethez és olvasásra késztet. A történet rejteget még dolgokat, talán érdemes kivárni mit hoz az írónő. A karakterek elsőre szimpatikusak, ki tudja milyen irányba változnak még (vagy nem). A helyesírással akadnak még gondok, de alapvetően probléma nincs vele. A fogalmazás jó, de még fejlesztésre szorul. 


Köszönöm, hogy engem bíztál meg a feladattal, remélem semmi sértőt nem írtam! A késésért pedig elnézést kérek.További sok sikert a blogodhoz!
Ölel, Angi

2 megjegyzés:

  1. Drága, Angi!

    Köszönöm a kritikát és hogy felhívtad a figyelmem bizonyos hiányosságokra! Egyáltalán nem írtál sértőt, sőt, örülök minden kritikának hiszen így legalább tanulhatok a hibáimból és amint tudom, ki is javítom őket!

    Puszi és ezer hála még egyszer:
    Zaphire.

    VálaszTörlés
  2. Olvasgattam a blog kritikáit. Csak annyit fűznék ehhez hozzá, hogy bár a Word a legeslegjobb szoftver egy író számára, sajnos a helyesírás-ellenőrzőjében sem lehet mindig megbízni, különösen toldalékoláskor. Helyes szavakat is rossznak veszi, és még helytelenebb szót javasol helyettük. Az egybe- és különírásról ne is beszéljünk. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindent helytelenül javít, de bele lehet futni.

    VálaszTörlés

Források: LindaDesign, DeviantArt, Szerintem...